Támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

Általában

A Military Survival Run-ról általában:

A Honvéd „Ezüst Nyíl” Sportegyesület hazánkban először, 2011-ben – a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtéren - rendezte meg belga és holland fegyveres erőknél szerzett tapasztalatok felhasználásával ezt a sporteseményt kizárólag a rendvédelmi szervek állományának. A kezdeti lépések után az utolsó versenyünkre több mint 250 nevezés futott be! Ez a szám talán nem tűnik soknak, de ez nem futóverseny és főleg nem tömegrendezvény! Ha egy kis statisztikát viszek a szám mögé, akkor érzékelni fogsz valamit abból, amit hangsúlyozok a beharangozó végén: 25,5% és 26,4%. Mi ez?  Hát azon kevesek száma, akik hibátlanul teljesítették a pályát! Természetesen a többiek sem vesztesek, de a „tökéletes” eredményhez sok mindenre szükség van.

De, mi is „kell” ahhoz hogy Te is a legjobbak közé kerülj? Sok minden… laugh!

Tehát, felsorolás szerűen a sikeres és balesetmentes versenyhez elengedhetetlen: Tudj futni megállás nélkül 15 kilométert, úszni 1km-t, otthonosan mozogj kötélen vízszintesen és függőlegesen, ne félj a magasban, legyen erőd,- kitartásod, bírd a saját testsúlyos gyakorlatokat, nem esel kétségbe ingoványos, sűrű náddal benőtt területen! Az is nagyon jó, ha már indultál akadályfutó versenyen, legalább lesz alapod az összehasonlításra, csak ne hidd, hogy ez is olyan..! Talán ennyi elég is hozzá! Ha beértél mondd meg mit felejtettem el!

Milyen gondolatok fogalmazódnak meg a résztvevőknek közvetlenül a célba érkezéskor? Mi sem fejezi ki jobban, mint a 2009-es Európa Bajnokság (katonai-civil) programfüzetéből vett idézet:

’Never again….’

…is often the first reaction of athletes when they reach the finish at Bankenbosch penitentiary. However, that feeling fades easily and after a while everybody is planning their next participation. One thing the organization never has to worry about is lack of interest. This year we are expecting approximately 800 participants at the start!...

A verseny hangulata, kihívása tehát nem maradt titokban, katonáink – rendőreink – tűzoltóink – börtönőreink részvétele után egyre több kérés érkezett, hogy nyissunk és tegyük lehetővé a megmérettetést mások számára is. Ennek szervezői feladatán túl komoly anyagi vonzata is van, ám a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. segítségével ezt is át tudjuk hidalni és belevágunk, 2017. június 24-én, első alkalommal megrendezzük a Swietelsky Military Survival Run-t!

A pálya:

Holland és Belga mintára építjük az akadályokat, egy jó adag hazai leleménnyel csípőssé téve a végeredményt. Mit is jelent ez? A versenypálya kb. 12 km hosszú, ami mindenféle tereppel tarkított (mocsár, tó, patak, árok, meredek domb) és évente változó számú, átlagosan 33 akadály. Igazi akadály….

Általában elmondható hogy elég egysíkú a gondolkodásunk, mert sok kötelet fogsz látni! Ezen kívül hálót, faoszlopot, hordót (!) is felhasználunk a pálya építéséhez.

Dióhéjban ennyit a versenyről. Ha tudsz, készülj fel és találkozzunk 2017. június 24-én Pápán a Bázisrepülőtéren. Ha rendvédelmi dolgozó vagy akkor a Te dátumod 2017. június 21, persze Te indulhatsz mindkét eseményen…laugh!

Még valami! A létszám limitált, maximum 250 fő nevezését tudjuk fogadni!

Felhívom a figyelmedet, hogy a feladatok íróasztal mellől felállva nem teljesíthetőek!

A sikeres végrehajtás emelt szintű koordinációs, fizikai, technikai képzetséget, képességeket, felkészülést igényel!

Üdvözlettel,

A Military Survival Run szervezőcsapata

magyar

Rólunk

Ezüst Nyíl Sportegyesület

Cím: 8500 Pápa, Vaszari út 101.

E-mail: survivalrun.hu@gmail.com

Bejelentkezés