Támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

Időmérésről

A. AZ ELEKTRONIKUS PONTÉRINTÉS-ELLENŐRZÉS LÉNYEGE

A SPORTident rendszer célja és lényege az, hogy az ellenőrzőpontok érintése majd célba érkezés után azonnal pontérintés-ellenőrzés, részidő és végeredmény álljon a rendezők és a versenyzők rendelkezésére. Az ehhez szükséges műveleteket a versenyző által vitt “elektronikus ellenőrzőkarton” (dugóka), a pontokon elhelyezett “elektronikus lyukasztó” (ellenőrző doboz) és a célban működő számítógép együttesen hajtják végre.

B. HOGYAN KELL A RENDSZERT HASZNÁLNI?

A versenyzőnek csak a saját dugókájával kell törődnie, egy verseny során a következő műveleteket kell végrehajtani:

  1. A rajthelyen elhelyezett “Ellenőrzés” feliratú dobozba bedugva (fény- és hangjelzés jön) ellenőrizzük a dugókát. (Ha ez nem működik, akkor jelezd a szervezőknek!)
  2. A pontokon elhelyezett ellenőrző dobozba bedugva “lyukasztunk”. Minden dobozról hang- és fényjelzés jön vissza a másodperc törtrésze alatt. Ezt azonban ki kell várni!
  3. Befutáskor a célkapuban elhelyezett „FINISH” feliratú dobozba is dugni kell! Ennek az ideje a befutási idő a gép számára, tehát érdemes igyekezni.
  4. A célterületen, a sátorban elhelyezett kiolvasó dobozba még utoljára szép nyugodtan bedugva és türelmesen ki kell várni a jelzést, közben a számítógép kiolvassa a dugóka tartalmát.
  5. Ezt követően nemsokára átvehető a kinyomtatott részidő-táblázat.

C. A DUGÓKÁKRÓL

  1. A dugókák mindegyike számot visel, ez a dugóka azonosító száma, amely egyedi, tehát nincs a világon két egyforma azonosítójú dugóka.
  2. A dugókák személyhez rendeltek. Ez azt jelenti, hogy a dugóka azonosító száma egy adatbázisban össze van kapcsolva (regisztrálva van) egy versenyző számával. Ebből következik, hogy a dugókákat kölcsönadni nem lehet.

D. ÁRAK ÉS KÖLTSÉGEK

A dugóka elvesztése a chip készpénzes kifizetését vonja maga után (15.000.-Ft/db.). Letétet nem kérünk, de készülj úgy, ha elhagyod sajnos a helyszínen ki kell fizetned az árát.

A dugóka:

Az ellenőrző doboz, benne a dugókával:

 

magyar

Rólunk

Ezüst Nyíl Sportegyesület

Cím: 8500 Pápa, Vaszari út 101.

E-mail: survivalrun.hu@gmail.com

Bejelentkezés